Wil jij gespreksbuddy worden?

Leef! is een organisatie die studenten zoals jij in contact wil brengen (via digitale platformen) met scholieren die stress ervaren of emoties voelen waarvan ze niet weten wat ze ermee moeten (bijvoorbeeld doordat ze veel onzekerheid ervaren nu scholen gesloten zijn en het onduidelijk is of toetsen / eindexamens doorgaan).

Deze scholieren kunnen misschien minder goed bij hun ouders terecht met hun vragen en verhalen, en zijn op zoek naar iemand om hun hart bij te luchten. Ook kunnen ze praktische vragen hebben over eindexamens, het studentenleven of de voorbereidende fase daarop. Deze vragen kunnen aan bod komen in korte buddy gesprekjes, die wanneer de gesprekken vanuit of jou of de scholier goed bevallen, op reguliere basis online kunnen plaatsvinden. Om ervoor te zorgen dat jij als student dit soort scholieren goed kunt helpen, zijn er coaches binnen de organisatie die de kennis en expertise bezitten om jou hierin op te leiden.

Leef! is op zoek naar gemotiveerde studenten die kunnen organiseren, weloverwogen en respectvol kunnen communiceren, zich aan de afspraken houden, zich graag willen ontwikkelen door hun kennis in de praktijk te brengen, en open staan voor feedback.

Ben jij een student die een mens- en zorg gerichte opleiding volgt (bv. psychologie, HR, verpleegkunde, pedagogiek, social work, sph e.d.) en herken jij in onderstaande competenties:

  • jij kunt goed luisteren
  • jij bent empatisch 
  • jij beheerst gespreksvoering
  • Jij staat open voor feedback
  • jij vindt dit van toegevoegde waarde voor je CV

Ervaring met yoga, mindfulness en/of meditatie is een pré

Dan is Leef! op zoek naar jou. Grijp deze kans om te leren van een professional. Breng je gespreksvaardigheden in de praktijk en draag tegelijkertijd een steentje bij aan de maatschappij tijdens deze corona crisis en daarna. 

Herken je jezelf hierin en wil je scholieren helpen in deze onzekere en stressvolle periode? Meld je dan nu aan als vrijwilliger! Dit kan door een mail te sturen met je naam, leeftijd, studie en telefoonnummer naar mail@leefgesprekken.nl

Open chat
1
Tik op het WhatsApp icoontje om direct je vraag aan ons te stellen!
Powered by